Καλοκαιρινή γιορτή 2019 "Οι Χελιδονοφωλιές.." Παρέα με τις stringless Καλοκαιρινή εκδήλωση με τους Da capo combo Καλοκαιρινή γιορτή 2018 Από την Ένωση "Μαζί για το παιδί" Γενική Συνέλευση Δ.Σ. Ραντεβού με την Παράδοση! Η παρέλαση της 25 ης Μαρτίου! Πλανήτης 2030! CIRCUS TIME ! Τσικνοπέμπτη 2018 Κοπή Βασιλόπιτας 2018. Χριστούγεννα 2017! Μια βραδιά παρέα με τις Fortissimo! Καλοκαιρινή γιορτή 2017 "Η Μηλιά στην αυλή του βασιλιά" Let's do it Greece. Διασκεδάζοντας με ένα πυτζάμα πάρτυ! Αποκριάτικες αποστολές Νο 1! "Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες"στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας! Το λυπημένο αρκουδάκι του Ευγένιου Τριβιζά. Στο εργοστάσιο αρτοζαχαροπλαστικής! Η ανάπτυξη του λόγου στις κρίσιμες ηλικίες των 2,5-6 ετών. Μέτρηση Διαθλαστικής ικανότητας ματιών των νηπίων. Επίσκεψη στη γειτονιά του σχολείου μας! Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις! Για μια ομαλή μετάβαση στην επόμενη σχολική βαθμίδα. Μια μικρή μουσική παράσταση! Στο μουσείο ολοταχώς! "Τέσσερα βαζάκια ταξιδεύουν.." Ραντεβού με την Παράδοση! Οι κηπουροί της Μέριμνας! Αποκριάτικα ξεφαντώματα 2016! "Οι μουσικοί... της Βρέμης στο σχολείο μας" Οι πρώτες προσπάθειες που αφορούν τη γραφή! Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2015! "Αγάπη Παντού".. Mία χειμωνιάτικη εκδήλωση αγάπης και ανθρωπιάς. Συζήτηση και ενημέρωση για την ενδοοικογενειακή βία. Στο δημοτικό Ωδείο της πόλης μας! Επίσκεψη οδοντιάτρου στο σχολείο μας. Πράξεις αγάπης.. Επίσκεψη στη γειτονιά 2015! Καλοκαιρινή αποχαιρετιστήρια γιορτή των παιδιών! Εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου -Μάϊος 2015. Απόκριες 2015 Φιλανθρωπική εκδήλωση της Μέριμνας Χριστούγεννα 2014

Καλοκαίρι 2014 "Ελ. Κιν."

Καλωσορίσατε

 

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο «μικρό σχολείο». Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, που έφτιαχνα στο «μικρό σχολείο».
Αυτά είναι τα πράγματα που έμαθα: 


Να μοιράζομαι τα πάντα.
Να παίζω τίμια.
Να μη χτυπώ τους άλλους.
Να βάζω τα πράγματα πάλι εκεί που τα βρήκα.
Να καθαρίζω τις τσαπατσουλιές μου.
Να μην παίρνω τα πράγματα που δεν είναι δικά μου.
Να λέω συγνώμη, όταν πληγώνω κάποιον.

Να πλένω τα χέρια μου πριν από το φαγητό.
Να κοκκινίζω.
Να ζω μια ισορροπημένη ζωή. να μαθαίνω λίγο, να σκέπτομαι λίγο, να σχεδιάζω, να ζωγραφίζω.
Να τραγουδώ, να χορεύω, να παίζω και να εργάζομαι κάθε μέρα από λίγο.
Όταν βγαίνω έξω στον κόσμο, να προσέχω την κίνηση, να κρατιέμαι από το χέρι και να μένω μαζί με τους άλλους. 
Να αντιλαμβάνομαι τα θαύματα.

Όλα όσα ξέρω βρίσκονται κάπου εδώ μέσα.
Ο χρυσός κανόνας: η αγάπη και οι βασικές αρχές υγιεινής. η οικολογία, η πολιτική, η ισότητα και η υγιεινή ζωή.

Robert Fulghum
Αυτή είναι η φιλοσοφία του σταθμού μας και έτσι προχωρούμε.

 

Πριν από μια δεκαετία ,δε φανταζόμασταν ότι θα μπορούσαμε να μάθουμε τόσα πολλά πράγματα για το παιχνίδι. Τώρα έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή ερευνών. Τα αποτελέσματα της αρχίζουν να δείχνουν γιατί το παιχνίδι είναι η βασική “απασχόληση” της παιδικής ηλικίας. Το όχημα για  την ενίσχυση του αυτοσχεδιασμού και της συνδυαστικής σκέψης, ο πρώτος φορέας συστημάτων κανόνων..

Το παιχνίδι δεν αποτελεί μια μηχανιστική διαδικασία. Μαθαίνεται! Η σημασία του παιχνιδιού έχει ευρύτατα αποδειχτεί ως κύριο μέσο ανάπτυξης γνωστικής, σωματικής και κοινωνικής των παιδιών.

Εσείς, σκεφτήκατε ποτέ ότι το παιχνίδι είναι μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες με τις οποίες ασχολούνται τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν και αναπτύσσονται; Ξέρατε ότι το παιχνίδι συμβάλλει θετικά στη σχολική μαθησιακή διαδικασία; Ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους  παράγοντες της αλληλεπίδρασης ενός παιδιού με τα άλλα παιδιά; Ξέρατε ότι η γλωσσική ανάπτυξη μπορεί να ενισχυθεί μέσα από το παιχνίδι των παιδιών;

Αν παρατηρήσετε το παιδί σας την ώρα που παίζει, τότε θα ανακαλύψετε τις μαθησιακές διαδικασίες από τις οποίες περνά σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης του. Και αν ασχοληθείτε σοβαρά με την ανάπτυξη του, τότε ίσως βιώσετε και εσείς τα ίδια μαγικά συναισθήματα που βιώνει και το παιδί σας.

Ας παίξουμε λοιπόν!

Edgar Klugman

 

Καθηγητής Προσχολικής Εκπαίδευσης

 

Απόσπασμα από το βιβλίο «Έξυπνα παιδιά, Έξυπνα παιχνίδια »