"Οι Χελιδονοφωλιές.." Παρέα με τις stringless Καλοκαιρινή εκδήλωση με τους Da capo combo Καλοκαιρινή γιορτή 2018 Από την Ένωση "Μαζί για το παιδί" Γενική Συνέλευση Δ.Σ. Ραντεβού με την Παράδοση! Η παρέλαση της 25 ης Μαρτίου! Πλανήτης 2030! CIRCUS TIME ! Τσικνοπέμπτη 2018 Κοπή Βασιλόπιτας 2018. Χριστούγεννα 2017! Μια βραδιά παρέα με τις Fortissimo! Καλοκαιρινή γιορτή 2017 "Η Μηλιά στην αυλή του βασιλιά" Let's do it Greece. Διασκεδάζοντας με ένα πυτζάμα πάρτυ! Αποκριάτικες αποστολές Νο 1! "Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες"στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας! Το λυπημένο αρκουδάκι του Ευγένιου Τριβιζά. Στο εργοστάσιο αρτοζαχαροπλαστικής! Η ανάπτυξη του λόγου στις κρίσιμες ηλικίες των 2,5-6 ετών. Μέτρηση Διαθλαστικής ικανότητας ματιών των νηπίων. Επίσκεψη στη γειτονιά του σχολείου μας! Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις! Για μια ομαλή μετάβαση στην επόμενη σχολική βαθμίδα. Μια μικρή μουσική παράσταση! Στο μουσείο ολοταχώς! "Τέσσερα βαζάκια ταξιδεύουν.." Ραντεβού με την Παράδοση! Οι κηπουροί της Μέριμνας! Αποκριάτικα ξεφαντώματα 2016! "Οι μουσικοί... της Βρέμης στο σχολείο μας" Οι πρώτες προσπάθειες που αφορούν τη γραφή! Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2015! "Αγάπη Παντού".. Mία χειμωνιάτικη εκδήλωση αγάπης και ανθρωπιάς. Συζήτηση και ενημέρωση για την ενδοοικογενειακή βία. Στο δημοτικό Ωδείο της πόλης μας! Επίσκεψη οδοντιάτρου στο σχολείο μας. Πράξεις αγάπης.. Επίσκεψη στη γειτονιά 2015! Καλοκαιρινή αποχαιρετιστήρια γιορτή των παιδιών! Εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου -Μάϊος 2015. Απόκριες 2015 Φιλανθρωπική εκδήλωση της Μέριμνας Χριστούγεννα 2014

Page 1 of 8

Η δύναμη του παιχνιδιού-Ημερίδα!

Ενημερώθηκε 05/03/2017

 

Το απόγευμα του Σαββάτου βρεθήκαμε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με κεντρικό θέμα το παιχνίδι! Με πρωτοβουλία του δήμου Καβάλας και ειδικότερα των ειδικών σε θέματα εκπαίδευσης η ομιλίτρια-λογοθεραπεύτρια κ.Ελίντα Καλπογιάννη, μας έδωσε με λόγια απλά και διαφωτιστικά να κατανοήσουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει να έχουμε εμείς οι μεγάλοι είτε γονείς είτε εκπαιδευτικοί αυτό που στα αγγλικά λέγεται ¨playfulness¨ δηλαδή διάθεση για παιχνίδι! Κοινώς να γινόμαστε παιδιά μαζί με τα παιδιά, να χαιρόμαστε ,να απολαμβάνουμε ότι χαίρονται και εκείνα. Γιατί μόνο έτσι το παιχνίδι θα έχει σημαντικά οφέλη για τα παιδιά!

Ξεκινώντας από την εικόνα της σημερινής πραγματικότητας που θέλει τους γονείς να διαθέτουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο και τα παιδιά να περνούν αρκετό χρόνο μπροστά από τις οθόνες μπορούμε να πούμε πως ναι! Το παιχνίδι βρίσκονται σε κίνδυνο! Αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης, παχυσαρκίας και Διάσπασης προσοχής, επιπτώσεις αρνητικές στη δημιουργικότητα, ελλειμματικές κοινωνικές δεξιότητες είναι λίγες από τις συνέπειες από τη μείωση του παιχνιδιού.

Τι πρέπει να θυμόμαστε ως ενήλικες:

το παιχνίδι χρειάζεται ελευθερία,χρόνο,χώρο και απλά υλικά

αφήνουμε τα παιδιά να δοκιμάζουνε, να αποτυγχάνουνε και να ξαναδοκιμάζουνε

αφήνουμε τα παιδιά να παίρνουνε ρίσκα ώστε να γίνουν αυτόνομα και λιγότερο ευάλωτα σε μεγαλύτερες ηλικίες

χρησιμοποιούμε ελεύθερα και απλά υλικά

παίζουμε με διάθεση γιατί τα παιδιά καταλαβαίνουνε πότε παίζουμε με διάθεση και πότε όχι

Στη σελίδα paizontas.gr στη μπλε στήλη με τίτλο “Η δύναμη του παιχνιδιού” θα βρείτε όλα όσα ακούσαμε και εμείς χτες με πολλή προσοχή..