"Οι Χελιδονοφωλιές.." Παρέα με τις stringless Καλοκαιρινή εκδήλωση με τους Da capo combo Καλοκαιρινή γιορτή 2018 Από την Ένωση "Μαζί για το παιδί" Γενική Συνέλευση Δ.Σ. Ραντεβού με την Παράδοση! Η παρέλαση της 25 ης Μαρτίου! Πλανήτης 2030! CIRCUS TIME ! Τσικνοπέμπτη 2018 Κοπή Βασιλόπιτας 2018. Χριστούγεννα 2017! Μια βραδιά παρέα με τις Fortissimo! Καλοκαιρινή γιορτή 2017 "Η Μηλιά στην αυλή του βασιλιά" Let's do it Greece. Διασκεδάζοντας με ένα πυτζάμα πάρτυ! Αποκριάτικες αποστολές Νο 1! "Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες"στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας! Το λυπημένο αρκουδάκι του Ευγένιου Τριβιζά. Στο εργοστάσιο αρτοζαχαροπλαστικής! Η ανάπτυξη του λόγου στις κρίσιμες ηλικίες των 2,5-6 ετών. Μέτρηση Διαθλαστικής ικανότητας ματιών των νηπίων. Επίσκεψη στη γειτονιά του σχολείου μας! Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις! Για μια ομαλή μετάβαση στην επόμενη σχολική βαθμίδα. Μια μικρή μουσική παράσταση! Στο μουσείο ολοταχώς! "Τέσσερα βαζάκια ταξιδεύουν.." Ραντεβού με την Παράδοση! Οι κηπουροί της Μέριμνας! Αποκριάτικα ξεφαντώματα 2016! "Οι μουσικοί... της Βρέμης στο σχολείο μας" Οι πρώτες προσπάθειες που αφορούν τη γραφή! Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2015! "Αγάπη Παντού".. Mία χειμωνιάτικη εκδήλωση αγάπης και ανθρωπιάς. Συζήτηση και ενημέρωση για την ενδοοικογενειακή βία. Στο δημοτικό Ωδείο της πόλης μας! Επίσκεψη οδοντιάτρου στο σχολείο μας. Πράξεις αγάπης.. Επίσκεψη στη γειτονιά 2015! Καλοκαιρινή αποχαιρετιστήρια γιορτή των παιδιών! Εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου -Μάϊος 2015. Απόκριες 2015 Φιλανθρωπική εκδήλωση της Μέριμνας Χριστούγεννα 2014

Page 1 of 8

2 Απριλίου, Παγκόσμια ημέρα βιβλίου.

Ενημερώθηκε 20/03/2017

Στις 2 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα βιβλίου!

Παρακάτω σας προτείνουμε μερικές απλές προτάσεις για μια αποτελεσματικότερη και πιο ευχάριστη ανάγνωση παραμυθιού!

Πριν την ανάγνωση:

  • Δείξτε στα παιδιά το εξώφυλλο του βιβλίου και ζητήστε τους να προβλέψουν το περιεχόμενο (π.χ τι νομίζετε ότι θα συμβεί μέσα σ’ αυτό το δάσος; )
  • Συζητήστε μαζί τους σχετικά με τον συγγραφέα και τον εικονογράφο (π.χ  το όνομα του κυρίου που έγραψε το βιβλίο αυτό είναι Ευγένιος )
  • Παρουσιάστε τους κεντρικούς ήρωες του βιβλίου (π.χ ο Τομ το λαγουδάκι και η μαμά του θα ζήσουν μια υπέροχη περιπέτεια. Για πάμε να δούμε )
  • Παροτρύνετε τα παιδιά να μιλήσουν για τις δικές τους εμπειρίες οι οποίες σχετίζονται με την υπόθεση του βιβλίου(π.χ εσύ έχεις επισκεφτεί ποτέ το τσίρκο;)
  • Συζητήστε σχετικά με το είδος του βιβλίου που θα τους διαβάσετε (μύθος, παραμύθι, ιστορία)

 

Κάπως έτσι θα πρέπει να ξεκινάει η ανάγνωση ενός βιβλίου ή μιας ιστορίας..Χρειάζεται λοιπόν να διαθέσουμε τον απαραίτητο χρόνο και τις κατάλληλες δυνάμεις ώστε να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση των μικρών μας. Και κάτι που αφήσαμε για το τέλος! Φροντίστε να δημιουργήσετε ένα κλίμα ασφάλειας, χαλάρωσης και απόλαυσης!