Καλοκαιρινή γιορτή 2019 "Οι Χελιδονοφωλιές.." Παρέα με τις stringless Καλοκαιρινή εκδήλωση με τους Da capo combo Καλοκαιρινή γιορτή 2018 Από την Ένωση "Μαζί για το παιδί" Γενική Συνέλευση Δ.Σ. Ραντεβού με την Παράδοση! Η παρέλαση της 25 ης Μαρτίου! Πλανήτης 2030! CIRCUS TIME ! Τσικνοπέμπτη 2018 Κοπή Βασιλόπιτας 2018. Χριστούγεννα 2017! Μια βραδιά παρέα με τις Fortissimo! Καλοκαιρινή γιορτή 2017 "Η Μηλιά στην αυλή του βασιλιά" Let's do it Greece. Διασκεδάζοντας με ένα πυτζάμα πάρτυ! Αποκριάτικες αποστολές Νο 1! "Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες"στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας! Το λυπημένο αρκουδάκι του Ευγένιου Τριβιζά. Στο εργοστάσιο αρτοζαχαροπλαστικής! Η ανάπτυξη του λόγου στις κρίσιμες ηλικίες των 2,5-6 ετών. Μέτρηση Διαθλαστικής ικανότητας ματιών των νηπίων. Επίσκεψη στη γειτονιά του σχολείου μας! Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις! Για μια ομαλή μετάβαση στην επόμενη σχολική βαθμίδα. Μια μικρή μουσική παράσταση! Στο μουσείο ολοταχώς! "Τέσσερα βαζάκια ταξιδεύουν.." Ραντεβού με την Παράδοση! Οι κηπουροί της Μέριμνας! Αποκριάτικα ξεφαντώματα 2016! "Οι μουσικοί... της Βρέμης στο σχολείο μας" Οι πρώτες προσπάθειες που αφορούν τη γραφή! Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2015! "Αγάπη Παντού".. Mία χειμωνιάτικη εκδήλωση αγάπης και ανθρωπιάς. Συζήτηση και ενημέρωση για την ενδοοικογενειακή βία. Στο δημοτικό Ωδείο της πόλης μας! Επίσκεψη οδοντιάτρου στο σχολείο μας. Πράξεις αγάπης.. Επίσκεψη στη γειτονιά 2015! Καλοκαιρινή αποχαιρετιστήρια γιορτή των παιδιών! Εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου -Μάϊος 2015. Απόκριες 2015 Φιλανθρωπική εκδήλωση της Μέριμνας Χριστούγεννα 2014

Σεμινάριο Νηπ/γών: Οικοδομώντας θετικές σχέσεις στο νηπιαγωγείο.

Ενημερώθηκε 16/02/2019

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη σεμινάριο Νηπιαγωγών με θέμα «Η επικοινωνία στο Νηπιαγωγείο». Το θέμα παρουσίασε και την ομάδα συντόνισε η σχολική σύμβουλος Δράμας κ. Σαραφίδου Κατερίνα.

Αρχικά αναλύθηκε η επικοινωνιακή συμπεριφορά των εκπαιδευτικών ανάλογα με το εκπαιδευτικό στυλ του καθενός, οι τύποι εκπαιδευτικών και στη συνέχεια αναλύθηκαν τεχνικές επικοινωνίας με έμφαση στη δημιουργική επικοινωνία.

Στο δεύτερο μέρος η κ. Νικολέτα Παπαιωάννου συζήτησε μαζί μας δεξιότητες ζωής όπως : επικοινωνία, ενεργητική ακρόαση, διαχείριση θυμού, ενσυναίσθηση. Μας τόνισε το κομμάτι της γονεϊκής συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία και βρήκαμε τρόπους για να νιώθει ο γονιός ευπρόσδεκτος στα σχολεία μας!

Με μεγάλο ενδιαφέρον «παίξαμε» το τούνελ της  σκέψης αλλά και ένα παιχνίδι ρόλων με σκοπό να προβληματιστούμε για τα συναισθήματα γονιών, εκπαιδευτικών και παιδιών.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν πώς να είμαστε εμείς οι νηπιαγωγοί επικοινωνιακά επαρκείς και πώς να ενισχύσουμε τις επικοινωνιακές μας ικανότητες. Οι συντονίστριες μας βοήθησαν πολύ τόσο με τις γνώσεις και την εμπειρία τους όσο και με τη θετική τους διάθεση απέναντι στο σπουδαίο έργο που κάνουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί για μια κοινωνία καλύτερη!