Καλοκαιρινή γιορτή 2019 "Οι Χελιδονοφωλιές.." Παρέα με τις stringless Καλοκαιρινή εκδήλωση με τους Da capo combo Καλοκαιρινή γιορτή 2018 Από την Ένωση "Μαζί για το παιδί" Γενική Συνέλευση Δ.Σ. Ραντεβού με την Παράδοση! Η παρέλαση της 25 ης Μαρτίου! Πλανήτης 2030! CIRCUS TIME ! Τσικνοπέμπτη 2018 Κοπή Βασιλόπιτας 2018. Χριστούγεννα 2017! Μια βραδιά παρέα με τις Fortissimo! Καλοκαιρινή γιορτή 2017 "Η Μηλιά στην αυλή του βασιλιά" Let's do it Greece. Διασκεδάζοντας με ένα πυτζάμα πάρτυ! Αποκριάτικες αποστολές Νο 1! "Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες"στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας! Το λυπημένο αρκουδάκι του Ευγένιου Τριβιζά. Στο εργοστάσιο αρτοζαχαροπλαστικής! Η ανάπτυξη του λόγου στις κρίσιμες ηλικίες των 2,5-6 ετών. Μέτρηση Διαθλαστικής ικανότητας ματιών των νηπίων. Επίσκεψη στη γειτονιά του σχολείου μας! Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις! Για μια ομαλή μετάβαση στην επόμενη σχολική βαθμίδα. Μια μικρή μουσική παράσταση! Στο μουσείο ολοταχώς! "Τέσσερα βαζάκια ταξιδεύουν.." Ραντεβού με την Παράδοση! Οι κηπουροί της Μέριμνας! Αποκριάτικα ξεφαντώματα 2016! "Οι μουσικοί... της Βρέμης στο σχολείο μας" Οι πρώτες προσπάθειες που αφορούν τη γραφή! Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2015! "Αγάπη Παντού".. Mία χειμωνιάτικη εκδήλωση αγάπης και ανθρωπιάς. Συζήτηση και ενημέρωση για την ενδοοικογενειακή βία. Στο δημοτικό Ωδείο της πόλης μας! Επίσκεψη οδοντιάτρου στο σχολείο μας. Πράξεις αγάπης.. Επίσκεψη στη γειτονιά 2015! Καλοκαιρινή αποχαιρετιστήρια γιορτή των παιδιών! Εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου -Μάϊος 2015. Απόκριες 2015 Φιλανθρωπική εκδήλωση της Μέριμνας Χριστούγεννα 2014

Καλλιόπη Λαγά

 

Η Καλλιόπη Λαγά, το γένος Πολύδωρου Πετρίδη, σύζυγος του καπνέμπορου Δημητρίου Λαγά, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Από νεαρή ηλικία συμμετείχε ενεργά σε όλα τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, ως μέλος του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Καβάλας, της Θρακικής Εστίας Καβάλας, του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, του Σωματείου Αγία Μαρίνα – Μέριμνα για το απροσάρμοστο ειδικό παιδί.

Η προσφορά της όμως στο Σωματείο της Μέριμνας του Παιδιού Καβάλας είναι ιδιαίτερη. Όχι μόνο επειδή υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σωματείου. Ούτε για τη θέση της αντιπροέδρου (1988 – 2001) και εν συνεχεία της Προέδρου (2001 – 2009) που κατείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο και επιβεβαιώνουν την εκτίμηση στο πρόσωπο και τις ικανότητές της. Αλλά κυρίως για το γεγονός ότι η σχεδόν καθημερινή προσέλευσή της στον Παιδικό Σταθμό και το αδιάλειπτο ενδιαφέρον της για την απρόσκοπτη λειτουργία του, ακόμη κι όταν αυτό δεν μπορούσε να υποστηριχθεί από τη φυσική της παρουσία, τη μεταμόρφωσαν  σε μια μορφή συμβολική για την ιστορία της «Μεριμνας του Παιδιού». Επί Προεδρίας της οι χώροι του νηπιαγωγείου εξωραΐστηκαν, οι συνθήκες υγιεινής και θέρμανσης βελτιώθηκαν θεαματικά,

 

 

οι υλικοτεχνικές υποδομές αναβαθμίστηκαν, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν και επανδρώθηκαν με ικανούς και καταρτισμένους εργαζόμενους. Η Καλλιόπη Λαγά επέδειξε αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα στην εξεύρεση πόρων και εξασφάλιση δωρεών για τις ανάγκες του σταθμού (χαρακτηριστική η δωρεά του ιδρύματος Σ. Νιάρχου: 65.000,00€ ή 22.148.750 δρχ.) που συνδυάστηκε από  τις αμέτρητες προσωπικές δικές της και την ακούραστη συνεργασία της με τους τοπικούς φορείς οι οποίοι στην ιδιότητα του προσώπου της αντάμειβαν ουσιαστικά το ιστορικό σωματείο και την κοινωφελή δράση του.

Ωστόσο , η επιτυχία της οφείλεται στο ότι πρώτη αυτή έδωσε την υψηλή διδασκαλία του παραδείγματος, την πιο ευγενική απ'  όλες. Έμαθε στους συνεργάτες της να σέβονται τους ανθρωπιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς του Σωματείου και να τους υπηρετούν με αφοσίωση. Η Καλλιόπη Λαγά έκανε πράξη και τήρησε με την προσωπική της τιμή το υποσχετικό όνομα του Σωματείου: Μερίμνησε με όλες τις δυνάμεις της για τα παιδιά και αυτή τη δράση μνημονεύουμε.