;

Κατίνα Μπίτσα

Πρώην Πρόεδρος της Μέριμνας

Την Ευδοξία Βαφείδου αντικατέστησε η Κατίνα Μπίτσα  μια από τις Κυρίες που την πλαισίωσαν από την ίδρυση του Σωματείου και αγωνίστηκαν μαζί της για την πραγματοποίηση του έργου της.

Η Κατίνα Μπίτσα – Παπαδόγιαννη, γεννήθηκε στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Ήταν κόρη του εκδότη της εφημερίδας «Κήρυκας» και  σύζυγος του γιατρού ακτινολόγου Περικλή Μπίτσα.  Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου και πρώτη αντιπρόεδρος. Μετά το θάνατο της Ευδοξίας Βαφείδου ανέλαβε την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Μέριμνας Παιδιού. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος για περίπου μισό αιώνα μέχρι το θάνατό της στις 7-9-2001.

Το ίδιο άξια με την προκάτοχό της συνέχισε το έργο της και δόθηκε με όλη την ψυχή της για την ολοκλήρωση των σκοπών του Σωματείου και την καλή λειτουργία του Παιδικού Σταθμού.

Κάθε χρόνο διοργάνωνε εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία με σκοπό τη συλλογή οικονομικών πόρων για τις ανάγκες του Ιδρύματος.

Υπήρξε ενεργός πολίτης, συμμετείχε στα κοινά της πόλης, ήταν μέλος όλων των Σωματείων της Καβάλας και αγαπητή μεταξύ των μελών της κοινωνίας. Κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  σαν μια από τις πιο δραστήριες Καβαλιώτισσες με μεγάλη κοινωφελή δράση και με ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά.  Βραβεύτηκε κατ' επανάληψη από τον Δήμο και άλλα Σωματεία γι' αυτή της την δράση.