;

Σεμινάριο Νηπ/γών: Οικοδομώντας θετικές σχέσεις στο νηπιαγωγείο.

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη σεμινάριο Νηπιαγωγών με θέμα «Η επικοινωνία στο Νηπιαγωγείο». Το θέμα παρουσίασε και την ομάδα συντόνισε η σχολική σύμβουλος Δράμας κ. Σαραφίδου Κατερίνα.

Αρχικά αναλύθηκε η επικοινωνιακή συμπεριφορά των εκπαιδευτικών ανάλογα με το εκπαιδευτικό στυλ του καθενός, οι τύποι εκπαιδευτικών και στη συνέχεια αναλύθηκαν τεχνικές επικοινωνίας με έμφαση στη δημιουργική επικοινωνία.

Στο δεύτερο μέρος η κ. Νικολέτα Παπαιωάννου συζήτησε μαζί μας δεξιότητες ζωής όπως : επικοινωνία, ενεργητική ακρόαση, διαχείριση θυμού, ενσυναίσθηση. Μας τόνισε το κομμάτι της γονεϊκής συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία και βρήκαμε τρόπους για να νιώθει ο γονιός ευπρόσδεκτος στα σχολεία μας!

Με μεγάλο ενδιαφέρον «παίξαμε» το τούνελ της  σκέψης αλλά και ένα παιχνίδι ρόλων με σκοπό να προβληματιστούμε για τα συναισθήματα γονιών, εκπαιδευτικών και παιδιών.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν πώς να είμαστε εμείς οι νηπιαγωγοί επικοινωνιακά επαρκείς και πώς να ενισχύσουμε τις επικοινωνιακές μας ικανότητες. Οι συντονίστριες μας βοήθησαν πολύ τόσο με τις γνώσεις και την εμπειρία τους όσο και με τη θετική τους διάθεση απέναντι στο σπουδαίο έργο που κάνουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί για μια κοινωνία καλύτερη!