;

Μια καρδιά γεμίζει με ελάχιστα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι τα δωμάτια των παιδιών μας είναι γεμάτα παιχνίδια και μικρά παιχνιδάκια..

Λόγω του ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν πλέον άφθονα παιχνίδια χαμηλού κόστους -και χαμηλής ποιότητας ας μην το αμελούμε- τα παιδιά έχουν καταλήξει να έχουν δωμάτια φορτωμένα με ένα σωρό κουτιά αποθήκευσης  τα οποία είναι φορτωμένα με «άχρηστα» παιχνίδια.

Παρατηρήστε στην καθημερινότητα των παιδιών σας με πόσα απ’ αυτά παίζουν. Από τα 20 θα δείτε ότι μόνο με 2-3 συγκεκριμένα ασχολούνται που  τους αρέσουν πάρα πολύ. Όσο πιο λίγα τόσο πιο καλά; Βεβαίως.. όσο πιο λίγα τόσο πιο πολύ εκτιμώνται..

Διανύοντας εποχές άφθονου καταναλωτισμού αλλά και εποχές «ενοχικές» για τους σύγχρονους γονείς που λείπουν αρκετές ώρες από το σπίτι λόγω εργασίας, τα παιδιά έχουν μάθει να έχουν πολλά και όταν έχεις πολλά ζητάς και πολλά και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κάνουμε τα παιδιά απαιτητικά.

Ας αναρωτηθούμε : το να έχεις πολλά έχει αξία; Τι τελικά χρειάζονται τα παιδιά για να είναι ευτυχισμένα;

Ένα δωμάτιο γεμάτο παιχνίδια σημαίνει απαραίτητα χαρά; Ταυτίζεται με το ποιοτικό παιχνίδι;

Εμείς που ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με πολλούς γονείς και «καταγράφουμε» διαλόγους μεταξύ γονιών και παιδιών λέμε πως… η ποιότητα έρχεται όταν ήρεμοι και γεμάτοι διάθεση αποφασίζουμε να βγάλουμε τα παιδιά μας έξω από το σπίτι, μακριά από την τηλεόραση και τα τάμπλετ  και με λίγα λεφτά στο πορτοφόλι φροντίζουμε να ξοδέψουμε όσα μπορούμε χωρίς τύψεις και ενοχές γιατί μια μικρή καρδιά γεμίζει με ελάχιστα…

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα τάξουμε σε ένα παιδί ένα καινούργιο παιχνίδι ας σκεφτούμε να αντικαταστήσουμε την ιδέα μας με μια βόλτα στην  παραλία να ταΐσουμε τους γλάρους, μια βόλτα στο λούνα παρκ να ανέβουμε μαζί τους στα συγκρουόμενα, μια βόλτα στο βιβλιοπωλείο να διαλέξουμε μαζί ένα ωραίο βιβλίο.

Ας κρατήσουμε τα λεφτά μας για μια μονοήμερη οικογενειακή εκδρομή με το φέρυ μποτ..